От х:

Днес в x:

Таланти от Хасково с награди в Германия и Индия

Вяра Казакова е първенец при 8-годишните

Рисунки на шестима талантливи хасковлии от компютърна школа „Вале“ спечелиха призови места в два конкурса в Берлин (Германия) и Индия.

Конкурсът в Германия носи името „Нарисувай своята ръка“, в който четири деца имат първи места в различни възрастови групи – 8, 9, 10 и 13-годишни. Призовете са спечелени от творбите на Вяра Казакова, Иван Богоев, Момчил Даскалов и Елена Маринова. Техните рисунки ще бъдат изложени в Киндеркунст музей до 6 януари, обясни Людмила Стайкова - ръководител на компютърна школа „Вале“ към читалище "Заря". За участие в конкурса са били изпратени общо 10 рисунки.

Четирима са призьорите и в конкурса в Индия, който носи името „Ароматът на разцъфващото изкуство“. В него златен медал е спечелил Виктор Атанасов. Темата на творбата му е пресъздал опазване на природата.

В същия конкурс с дипломи са отличени Иван Богоев, Елена Маринова и Гюнер Али. Хасковлиите са изтъкнати измежду общо 5710 таланти на възраст от 5 до 27 години.

За четвърта поредна година участваме в този конкурс и винаги печелим първи места, уточни Людмила Стайкова. Самата тя също е наградена с диплома за преподавател. „Тази награда ме кара да работя все по-усърдно“, каза ръководителката на „Вале“ като допълни, че е изключително доволна от представянето на децата и в двата конкурса.

От школата са изпратили и други 15 рисунки за участие в друг конкурс в Аржентина. Резултатите от него обаче ще станат ясни след около година.

Анета Кутелова

 

Виктор Атанасов има златен медал от конкуса в Индия

Рисунката на Виктор Атанасов, която му е донесла златния медал
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини