От х:

Днес в x:

Нов директор помисли училището си за бащиния

Механото се превръща в бастилия

Новият директор на Механото Георги Славов явно реши че режимът в повереното му училище е като в дома му. Отговорникът за 300 деца не допусна журналисти в школото, които искаха да го снимат и разпитат за плановете му за стабилизиране на изпадналото в дълбока криза школо. Посредством редови член на охраната бе обяснено, че господинът имал гости и медиите трябвало да изчакат. Колко, не бе уточнено. Така казала секретарката на Славов, обясни човекът на вратата и сви рамене “не ми взимайте хляба моля ви се“.

Други колеги пък били отсвирени с обяснението, че Славов сега не можел, а щял да ги приеме във вторник.

На вниманието на господина, който вече си учреди приемен ден съобщаваме, че съгласно член 41 от Конституцията на Република България „всеки има право да търси, получава и разпространява информация, а ал. 2 гласи че : „Гражданите имат право на информация от държавен орган по въпроси, които представляват законен интерес“.

Едва ли има по законен интерес от този на родителите, чийто деца учат или предстоят да учат в Механото. Медиите се явяват техни представители, както и на хилядите си читатели. Що се отнася до Механото, следва да се отбележи, че това е ДЪРЖАВНО училище. А ако господин Георги Славов го мързи да чете конституцията, може да се позаинтересува от някой познат полицай за правилата действащи в правоохранителнатата МВР. Там се казва, че „Длъжностните лица от ведомства/включително полицията/, следват да оказват съдействие на журналистите“.

Не е известно как в Механото разбират думичката „съдействие“. По време на сексскандала с ученички от ноември 2012 г, който разби имиджа на школото, именно журналистите бяха обявени за враг номер едно в гимназията. Стигна се дотам, че друг охранител скочи върху представители на медиите, сред които имаше и жена и ги заплаши със саморазправа. В Механото явно не обичат да ги питат за кирливите им ризи, дори и към момента да нямат такива.

С резила бе запозната и шефката ни инспектората Мариела Златева. След обаждане от нея се оказа, че въпросните „гости“ всъщност са писане на някакви протоколи по приемането и предаването на властта в Механото. Именно днес официално бе представен победителят в конкурса за директор-60-годишният преподавател по английски език Георги Славов. Това бе и причината медиите да го потърсят за контакт, но г-н Славов реши, че правилата които важат в хола му, са валидни и за едно държавно училище.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини