От х:

Днес в x:

Илия признал: Христо убит в скандал за жени

Мястото, където бил заровен Христо Кабаиванов

Трупът на издирвания Христо Кабаиванов, който бе открит преди дни в гора край хасковското село Мандра, е бил горен с автомобилни гуми и обезобразен. Тялото било натъпкано в дупка в местността Козлешки икелик, на около 5 км от селото. Върху него имало натрупани автомобилни гуми и храсти, които били горени. За убийството на 59-годишния Христо е задържан 51-годишният Илия Гинев, каза на пресконференция днес новият шеф на областната дирекция на МРВ Ангел Цанков. Утре окръжната прокуратура ще поиска от съда да му бъде наложена най-тежката мярка „задържане под стража“, уточни наблюдаващият прокурор Георги Гешев, който също присъства на брифинга.

Именно задържаният Гинев отвел разследващите полицаи до мястото, където била заровена жертвата. Убийството е извършено на 16 октомври. Дни по-късно изчезналият охранител Христо бе обявен за общодържавно издирване.

Във фаталния ден двамата приятели били заедно от сутринта. Качили се в Опела на Христо и отишли на оглед на пазара в Димитровград, тъй като той възнамерявал да си купува джип. Не харесали автомобил и се отправили към къщата на Гинев в село Мандра, където започнали да се черпят с вино. Христо взел да злослови срещу жените, дори започнал да обижда съпругата на домакина си. Двамата влезли в пререкание и страстите ескалирали. Гостът носел газов пистолет на кръста си и посегнал към него. В този момент Илия пък го ударил и Христо полетял назад. Ударил си главата във фонтан и останал на място. Това обаче са показанията на задържания, които тепърва ще бъдат изяснявани, уточниха разследващите.

В паниката домакинът изнесъл тялото и го откарал в гората. Изкопал дупка и го натъпкал в нея. Затрупал го с автомобилни гуми и храсти и ги запалил. Наложило се е обаче да му натика с лопата краката, тъй като тялото на Христо не се побирало в изкопа, казаха запознати. След изгарянето на трупа Илия закарал колата на Христо в Пловдив. Два дни по-късно жертвата е обявена за общодържавно издирване. Още тогава полицаите заподозрели Илия, но след случката той се покрил и си изключил телефоните.

След това офейкал в Германия при свой приятел. Вероятно стореното не му давало мира и се върнал в България. Прибирайки се в страната ни, си включил телефоните и полицаите го издирили. Подложили го и на детектор на лъжата, където се издънил, казаха близки до разследването. Тъй като вече нямало какво да крие, отвел криминалистите до трупа, направил и самопризнания и заявил, че съжалява за стореното.

За да замине в чужбина Илия взел парите на приятеля си, но документите и пистолета му изхвърлил в Марица. Според роднините Христо е носил в себе си 4-5 хиляди лева. Според Илия в жертвата е имало около 1000 лева.

Междувременно криминалистите са претърсили огромни площи – гора, реки и водоеми, където би могло да бъде изхвърлено тялото. Прокурорът Георги Гешев и комисар Цанков изказаха благодарности към криминалистите за добре съвършената работа.

Анета Кутелова

Къщата на Илия Гинев, където двамата приятели запивали
Прокурор Георги Гешев (вляво) и шефът на полицията Ангел Цанков дадоха пресконференция
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини