От х:

Днес в x:

Представителни разходи противопоставиха Иво Димов и Стефан Димитров

Стефан Димитров и Иво Димов влезнаха в задочен спор за докладна, касаеща представителни разходи на съветниците

По 250 лв. представителни разходи на всеки един от 33-мата общински съветници в Димитровград да бъдат предвидени в бюджета за 2014 година настоява в докладна записка председателят на местния парламент Стефан Димитров.

Предложението е залегнало в проекта за дневен ред на сесията, която ще се проведе след седмица - на 12 декември.

Димитров се мотивира, че заплатата на един общински съветник варира между 130 и 150 лв. на месец, ако той е изпълнил всичките си задължения и е присъствал в комисии и на сесия.

Съветниците, които работят на трудов договор ползват неплатен отпуск, за да присъстват на сесиите или да вземат участие в обучения и конференции, посочва още шефът на ОбС.

Според него, общинарите имат разходи, свързани с пътувания за срещи с избиратели или такива със специалисти за провеждането на различни консултации, затова се налага да бъдат обезпечени със сумата от 250 лв. месечно.

Срещу предложението днес реагира кметът на Общината Иво Димов. В разпратена до медиите позиция на градоначалника се казва, че исканите представителни разходи от ОбС надхвърлят сумата от 100 000 лв. за година.

Димов изразява и възмущението си, че предложението идва в момент, когато Общината функционира в условия на изключително оскъден бюджет и разходите са свити до прага на оцеляването. За работата си съветниците получават възнаграждение, което е регламентирано със закон, казва още димитровградският кмет.

 "С тези средства могат да бъдат решени част от проблемите в детските градини – такси, храна на персонала, подобряване на базата за децата. За сравнение ваучерите за храна на персонала в детските заведения е близо 150 000лв.

Искрено вярвам, че общинските съветници ще запазят най-ценното, което притежават и това е отдадеността им като общественици, в услуга на обществото!”, завършва изявлението си до медиите Иво Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини