От х:

Днес в x:

Дядо Николай кани Искендер за църквите на Никулден

Пловдивският митрополит Николай ще се срещне с кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер навръх именния си ден. Веднага след празничната литургия именникът ще приеме в покоите си общинския управник за разговор около проблемите с църковните имоти в Баните.

В курортното селище очакват от месеци дядо Николай да сложи подписа си под финалния договор по проектите за реконструкция на три църкви.

Митрополитът обаче категорично отказва да стори това.

Парите за ремонтите на храмовете в Минерални бани, Сърница и Сусам, за близо  1,2  млн. лв., са осигурени през еврофандовете.

Сроковете обаче са финализирането на договорните отношения с фирмата-строител изтичат. За църквата в Баните крайната дата е 15-ти декември, а за останалите два храма последният срок е февруари догодина. 

Ако митрополитътъ не разпише Баните ще изгубят финансирането.

Заради дългото чакане мюсюлмани и  християни от общината се зарекоха на 5-ти декември да се стоварят пред митрополията в Пловдив и да искат обяснение за забавянето от дядо владика.

Вчера обаче кметът Искендер е получил покана от Митрополията за срещата-разговор, насрочена на 6-ти декември. „ Ще отида, ще поздравя именника. Дано да е добър знак, че ще се срещнем на един от най-големите християнски празници“, надява се кметът на Минерални бани.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини