От х:

Днес в x:

Барековци без Бареков на сесията утре в Хасково

На миналата сесия кметът бе сюрпризиран със спящо бебе. Не се знае за утре каква изненада му готвят

Активисти на „България без цензура“ на Николай Бареков и на близката до него организация „Евромайки“ ще пристигнат в Хасково утре за сесията на ОбС, на която ще се решава увеличаването на таксите за детски градини. Те ще се включат в протеста на майките, които негодуват срещу непосилното увеличение, което превръща хасковските забавачки в най-скъпите в България.

Предишната сесия на ОбС на 29 ноември беше провалена. Залата беше пълна с майки, деца и детски колички, но шумната агитка на бившия журналист, въоръжена с мегафони, вдигна такава аларма, че направи невъзможно провеждането на заседанието и то бе отложено. Една от евромайките пък тръсна кошче със спящо бебе пред кмета Георги Иванов.

След провалената сесия мнението на хората се раздвои – някои смятат, че на Бареков не му пука за хасковските майки и просто си прави пиар. Други пък, включително част от протестиращите майки, опонират, че няма значение кой си прави пиар, важна е подкрепата за каузата им. Във форумите в сайтовете и във фейсбук групата на протестиращите майки „Не на увеличаването на таксата за градина“ се разгоряха истински словесни войни „за“ и „против“ Бареков.

„За съжаление няма да мога да присъствам утре“, заяви за Haskovo.net Николай Бареков. „Но ще продължим да подкрепяме справедливия протест на майките в Хасково – на сесията ще дойдат от „България без цензура“ и евромайките.

Помолен да коментира разделеното обществено мнение по повод предишното му появяване в Хасково, Бареков отхвърли обвинението, че си прави пиар. „Вярно е, че съм нов на терена. Аз съм единственият нов на политическия терен, а хората протестират срещу тези, които ги ограбиха – и онзи, дето си скъса менискуса (Бойко Борисов – б.а.), и Меглена Кунева, и вашият крадлив кмет. Да не би да съм ги ограбил аз? Аз заставам зад една справедлива кауза, защото, както видяхте, няма кой друг. Цялата политическа класа в Хасково е клекнала пред вашия кмет. Медиите също, защото им плаща. Може би плаща и на вас, за да отразявате нещата в негов интерес“, заподозря ексжурналистът и настоящ политик.

Във фейсбук пък майките от Хасково уверяват, че присъствието им утре в залата няма да е по-малобройно от миналата седмица.

Тодор Кръшков

 

Миналата седмица полицията остана безмълвна въпреки призивите да се намеси
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини