От х:

Днес в x:

Спасяват малтретирана съпруга в кризисен център, мъжът й погнат за хулиганство

Петко Бакърджиев се оплака, че са взели жена му и малкият му син

Съпругата на димитровградчанина Петко Бакърджиев е изведена в кризисен център, заедно с най-малкото от трите й деца Манол, след като се е оплакала, че е обект на домашно насилие. Жената е напуснала семейното огнище буквално с дрехите на гърба си. Това е станало в средата на миналата седмица. Потърпевшата предстои да бъде консултирана и освидетелствана за следи от физически тормоз.

Съседи на семейството живущо в блок на бул. „Димитър Благоев“ свидетелстват, че жената наистина е била тормозена. Твърдят, че напоследък останала буквално без зъби и била слаба като вейка. Жената почти не контактувала с другите хора и „се е страхувала от сянката си“. Потърсила е помощ дори без документ за самоличност, който бил у съпруга и.

Случаят е извън компетенцията на местните служби, като грижата за бегълката е поета на друго място. Липсва всякаква информация понеже се касае за малолетни. Знае се само, че освен 6 годишния Манол, другите две деца Роко и Петко Младши, съответно в 3 и 4 клас, са при баща си.

За развръзката Haskovo.net разбра от самия Петко Бакърджиев, който се оплака, че са „изманипулирали жена му да го напусне“. И че е получил вече две призовки от полицията във връзка със започнало срещу него разследване. Твърди, че не знае точно за какво.

Опитът ни да разберем се оказа почти „Мисия невъзможна“. От многото откъслечни информации се разбра, че срещу съпругът е има прокурорска проверка по член. 325 от НК за хулиганство отличаващо се с „изключителен цинизъм и дързост“ срещу представител на обществеността. Предвиденото от закона наказание е до 5 години лишаване от свобода. Жена му пък наистина е изведена от дома по нейна молба.

Конкретната причина за разследването остана неясна, защото се оказа, че срещу Петко Старши има куп жалби. Те са за психически и опит за физически тормоз над длъжностни лица от училище „Пенчо Славейков“ в Димитровград и посегателство над чуждо имущество, в случая потрошени коли. Жалвали са се и родители от тормоз от страна на децата на Петко спрямо други деца и последваща намеса на родителя. Подобни случаи имаше и в началото на учебната година.
Припомняме, че тогава целия педагогически състав на ОУ „Пенчо Славейков“ скочи срещу връщането в школото на втория син, Петко Младши. Педагози и родители заявиха, че детето тероризира съучениците си, псува и ругае учители, а при опит за забележка вика баща си. Той пък заплашва със саморазправа. За подобни проблеми, детето било изключено от училището предната учебна. Месец по-късно за отмъщение, Петко младши подал сигнал за бомба, което наложи незабавно евакуиране на школото. Бомба не бе открита, но подателят на на сигнала бе установен, понеже звънял от личния си телефон. Междувременно детето бе настанен в друго димитровградско училище, „Любен Каравелов“, където оплаквания срещу него нямало. По закон обаче, детето може да се върне в старото си училище през следващата учебна година, от което родителят се възползва незабавно. „Каравелов ми е на 3 км, „Славейков“ през една улица“ мотивира решението си бащата. Нещата за неговото дете обаче продължавали да не вървят, отчасти и заради свръх агресията на момчето. На 19-ти септември, малкият демонстративно показа среден пръст на родители и журналисти при това без абсолютно никакъв повод. На следващият 20-ти пък, за пореден път Петко се оказал в центъра на сбиване в клас. Според едни, то започвало от раздор между момчето и негова съученичка от 3-ти клас. Според версията на бащата, синът му е бил атакуван от друго момче, а за да го спаси се намесил баткото Роко. Учителката хванала големия брат за ухото от „което текнало кръв“. Петко-старши отишъл да се разправя. Как, не е ясно, но по наша информация, част от жалбите са именно от този инцидент.

Проверките не са завършени, но Бакърджиев настоява да му върнат жената и детето, за които щял да се грижи много по-добре. Припомняме, че преди 4 години пак при липсваща майка, социалните отнеха и трите деца на Петко старши. Поводът бе че едно от децата падна от 4-я етаж на семейния блок. Петко младши за щастие оцеля, но службите констатирали, че трите деца се отглеждат в лоши битови условия и не достатъчно грижи от работещия татко. Впоследствие обаче бащата убеди майката да си върне, а с това си възвърна и децата.

В момента обаче Бакърджиев старши не работи. По думите му е развил диабет и чака ТЕЛК-ово решение. Семейството се издържа от пенсиите за инвалидност на две от децата.

Въпреки опита си, Haskovo.net нямаше физическа възможност да осигури всички гледни точки към проблема. Изразяваме готовност да публикуваме становищата на всеки засегнат от казуса.

Г.Христов

Настоява ще е обвиняван несправедливо
Родителят е разследван по жалби за тормоз над родители и учители от димитровградското ОУ "Пенчо Славейков"
Децата на Петко демонстрират агресия към деца и възрастни. На снимката-средния пръст, който едно от децата му размаха безпричинно към група родители
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини