От х:

Днес в x:

Хасковска майка с разтърсващо писмо до кмета

Една от протестиращите срещу високите такси за детска градина майка от Хасково - Ваня Ангелова, публикува във Фейсбук отворено писмо до кмета Георги Иванов. Искреното послание за часове събра стотици адмирации в групата „Не на увеличаването на таксите за детска градина“, която вече наброява над 3000 членове.

Ето и самото писмо:

До инж. Георги Иванов,
КМЕТ на Община Хасково

Не е срамно да си беден в тази държава, нашата, срамно е да си дете и да се налага да работиш, защото няма работа за родителите ти в държавата. Не е срамно да износваш дрехите на сестра си и брат си, срамно е да се подиграваш на хората, които го правят. Не е срамно да поискаш пари назаем, срамно е да ги профукаш за ненужни неща. Не е срамно да нямаш пари да нахраниш децата си, срамно е с тези пари да си купиш палати, коли и т.н.. Не е срамно да си беден, срамно е че Вие, управляващите в нашата държава, ни докарвате до там! Никой нормален, обичащ родител не би искал децата му да стоят в тази вече изгнила отвътре държава (град). Тези малки цветя не могат да растат в градина, поливана с омраза, ксенофобия, мафия и всякаква друга помия, погълнати от плевелите на безразличието. И докато техните родители биват призовавани да емигрират, те ще бъдат призовавани да се върнат. Не за друго, а просто защото вече няма да има кой да плаща данъци, нито пък скъпите такси на елитните ни градини в собствения ни град. В края на живота ви, г-н Иванов, като кмет, няма да бъде важно колко коли имате в гаража си и в какви палати сте живял. Важно ще бъде колко живота сте променил, на колко хора сте повлиял и на кого сте помогнал! Христос е имал златно сърце и дървен кръст, а повечето хора като Вас имат златни кръстове и дървени сърца. ....

А може би не съм права, не знам. Може би в момента говори обезвереното ми „АЗ“, на което му е болно и грозно да гледа случващото се. Безнадеждно е само когато ковчегът падне в земята. Всичко останало може да се поправи!!!
От името на групата:
„Не на увеличаването на таксата за детска градина“
Ваня Ангелова



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини