От х:

Днес в x:

Хасковските военни набират пехотинки, шефът им става генерал

Войничките стартират в совалката, която изисква по 10-метров спринт в противоположни посоки

235 души се стекоха на обявеният от хасковските военни изпит за попълване на 20 свободни щата в поделение 52 740. Най-ентусиазирани на плаца в днешния сняг бяха кандидат-армейките, които въобще не бяха притеснени, че вакантните места са за обикновени пехотинци, познати доскоро като кашици. Мерак да носят автомата изявили няколко десетки дами. В петък ще се разбере, колко от тях ще надянат униформата.

Днес бе третият ден от ФП-то, което тества физическата издръжливост на бъдещите войници. Кандидатите трябваше да правят коремни преси и лицеви опори, да търчат 1000 метра за норматив и ужасното в зимни условия совалково бягане, 10 х 10 метра. Паралелно с това вървеше и теста за интелигентност. В него бъдещите армейци трябва да отговарят на 100 въпроса от обща култура и трябва да получат поне 55 от 100 възможни точки. Сумарният резултат от всички изпити и допълнителните квалификации ще определят достойните да носят службата в името на родината. Днес бе поставен и своеобразен рекорд по интерес към работа в армията. Имало е повече кандидати, но са се борили за повече места. Сега обаче конкуренцията е свирепа-11 се натискат за една униформа. Всички са на възраст от 18 до 32 години.  Конкурсната комисия се води от началник щаба на 2-ра тунджанска лекопехотна бригада полк. Манол Манолов.

Репутацията на хасковското военно поделение нарасна много в последните години покрай редицата успешни задгранични мисии. Не случайно началникът на поделението подп. Данчо Николов е поканен да става генерал. От два месеца той се обучава в генерал-щабната академия в София. Неговото място като командир на хасковския гарнизон заема доскорошния началник щаб майор Николай Александров.

Г.Христов

После всички тръгнаха на крос
В който мъжете очаквано взеха предимство
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини