От х:

Днес в x:

Dance with Me за деца и възрастни в Хасково

8-годишни мъници вече са вещи в самбата и румбата

Танцов фестивал за настоящи и бъдещи звезди спретна клуб по спортни танци „Гранд” в Хасково. Да участват в събитието дойдоха стотици малки и големи танцьори от Велико Търново, Стара загора, Пловдив, Асеновград, Чирпан, Свиленград и Хасково. Повечето бяха дошли да снимат настървено, други да гледат умилено, а трети по предназначение -да тропат класически и латиноамерикански танци на сцената на ДНА. От време на време на подиума се появяваха професионалисти като националните шампиони Любомир Стоев и Мирослава Дойчева/ КСТ „Гранд”/, които показваха как трябва да се прави. Защото турнирът „Изгряващи звезди” бе регламентиран само за състезатели, които още не са се появявали на официално състезание от календара на Българската федерация по спортни танци.

Участваха над 90 деца и възрастни. Те бяха разделени в категории до 7, 9, 11, 13, 15 и над 16 години, но имаше и така наречените „сеньори”, тоест възрастни танцьори, които играят спортни танци за кеф, а не за медали. Звездния прах обаче може да посипе всеки, затова дори и каките и батковците в зряла възраст даваха най-доброто от себе си. Още повече, че имаше жури, което оценяваше най-добрите за финала. То бе съставено от настоящи състезатели и треньори, но освен професионалния поглед на нещата, оценяваше артистизма, ентусиазма и желанието за шоу на участниците.

Подобни турнири се правят масово в страната, коментира треньорът в „Гранд” Павлина Вълчева. Хасково били едни от пионерите в тази област, но прекъснали традицията. Сега обаче „Гранд” се връщат към корените - танците освен медали, трябва да носят преди всичко радост. В мероприятието се включи и другият хасковски клуб „Хасково”, а треньорът и дойенът на хасковската школа в спортните танци Петя Милушева, бе главен арбитър.

Оказва се, че Хасково започва да се превръща в притегателен танцов център за цялата страна. Половината от състезателите на „Гранд” са приходящи-от Стара Загора, Пловдив, че чак и Бургас. Всички те защитават цветовете на хасковския клуб. Причина е, че местните треньори просто са ...много добри. Техни възпитаници станаха национални шампиони, носители на купата на България и редовно записват призови места в турнири от българския и международен календар на спортните танци.

Г.Христов

На 10 вече имаме изтънчени кавалери и дами
Валс
По латиноамерикански
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини