От х:

Днес в x:

Магистрала "Марица" пропадна 3-ти път за три години

Магистралата се скъса да се поврежда за три години

Автомагистрала Марица пропадна за трети път през едва тригодишното си съществуване. Машини на строителите трескаво изрязваха, ремонтираха и преасфалтираха участък от аутобана край Харманли. През това време приготвилите се да летят със 140 км в час коли трябваше да пъплят с 50 през аварийната лента. А шофьори и пътници масово благословяха пътя, държавата и нейните управници.


Тържественото раждане на първия южен аутобан бе през октомври 2010-та година. Лентата бе прерязана лично от Бойко Борисов и неговия верен Росен Плевнелиев, тогава министър на регионалното развитие, сега президент. 9 месеца по късно, същата двойка направи първа копка и на участъка от магистралата край Димитровград. По същото време АМ “Марица“ пропадна за първи път, само че край Любимец, въпреки че бе още в едногодишната си гаранция. Тогава Плевнелиев затвори устата на нахалните журналисти с репликата, че на министъра или премиера не им е работата да обясняват защо пропадат пътищата. Това било работа на техническите изпълнители. Нищо че държавата им плаща милиони. Височайшото дуо така и не коментира резила, но индикацията бе, че той ще се повтаря.

АМ Марица се кърпеше и миналата година все в участъка Харманли-Любимец. Всъщност, почти по цялото протежение до Свиленград, по асфалта личат кръпки от пресни или отдавнашни ремонти. Има и хлътвания, въпреки че според технологичните разчети, основата на аутобана трябва да е на 7 слоя, плюс асфалт и асфалтоизносващо покритие.

За сравнение магистралите на хитлерова Германия още са годни, а римските пътища стават за пътуване и след 2000 години.

Г.Христов

В последните три дни ударно се полагаше асфалт върху проблемни участъци
2-ри октомври 2010-та. Готовата магистрала бе прерязана от Бойко и Росен
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини