От х:

Днес в x:

Що е православие и има ли почва в Хасково

Отец Златко и Отец Николай ще преподават на малките християни

22 хасковски деца ще учат що е православие и какви са заветите на Спасителя към човечеството, в православното неделно училище към църква „Св. Архангел Михаил“. Децата ще се занимават с вероучение по желание на своите родители, по одобрена от просветното министерство програма. Часовете са един път седмично, само в неделя. Водят ги храмовите свещеници Отец Златко и Отец Николай.

Пълната класна стая приятно изненада свещениците, които не пропуснаха да отбележат, че има нови лица сред малчуганите. Училището се провежда за втора поредна година, след като стартира на 14-ти октомври 2012 г. Съставът на младите християни бе разнообразен-изобилстваха първолаците, но имаше и такива в 4-ти клас, заедно с две дечица от детските градини. Начални учителки ще помагат на свещениците в педагогическата работа.

Целта е на прост и разбираем за децата език да се запознаят кой е Спасителят на човечеството Исус Христос, какво е дал той на хората, какви са заветите в Библията и на какво се крепи християнската религия. За това доколко отговорно гледаха родителите на тези основополагащи въпроси свидетелстваше факта, че почти всички бяха на първия учебен ден на децата си.

Училището е в новоремонтирана и освежена пристройка на църква „Св. Архангел Михаил“, до пазара. По традиция, първият учебен ден започна с водосвет. Организаторите се бяха погрижили малките ученици да имат храна не само за духа, а и за тялото. Порции с баници, кекс, сандвичи и натурални сокчета, чакаха децата на междучасията.

В безверното ни време, пълните с ентусиазъм детски очички бе доказателство че още има Православие и то определено има почва в Хасково.

Г.Христов

Неделното училище започна с водосвет

22 дечица ще изучават основите на вярата
Начало
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини