От х:

Днес в x:

НАП ни праща имейл къде отиват парите ни

Данъчните ще ни изпращат имейл за всички плащания, които постъпват по данъчно-осигурителна ни сметка. Това е най-новата електронна услуга на НАП, похвалиха се от приходната агенция. Оттам уточниха, че е направена изцяло в интерес на клиентите. Те ще мога изкъсо да следят всяко движение в тяхната сметка. И да се намесят своевременно, когато нещо не им харесва.

Например ако клиентът направи данъчно-осигурително плащане, но забрави да посочи за какво конкретно е то, парите му отиват вместо по предназначение, по адреса на най-старото регистрирано задължение. Например, плащаш здравна вноска, но имаш по-ранен фиш за неправилно паркиране. Парите ти погасяват фиша и си оставаш здравно-неосигурен.

С електронната услуга вече ще знаеш, че още си здравно-неосигурен, вместо да го научиш едва като отидеш при лекаря.

От Е-услугата, която е напълно безплатна, вече са се възползвали 270 000 лица. Близо 8 000 от тях са от област Хасково.

Услугата предвижда имейли да получават всички физически и юридически лица, които ползват електронните услуги на НАП с електронен подпис.

Услугата могат да ползват и тези, които имат персонален идентификационен код (ПИК) и са посочили е-адрес за кореспонденция. Притежателите на тези кодове могат не само да получават съобщения за направените от тях плащания, но и да правят справка в сайта на НАП за всичките си задължения от старо и ново време.

Само за първите 9 месеца на тази година например 2 260 души от региона са поискали от НАП - Хасково да им бъде издаден ПИК.

 

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини