От х:

Днес в x:

Б.Б. ще тръшка пехливани в Симеоновград

Тръшване по глава- обичайно за народните борби

Националът и баш пехливанин, Божидар Бояджиев ще тръшка съперници по поляните на Симеоновград в най-големия турнир по народна борба в региона. Той ще се проведе в града на Марица тази събота, като началото е обявено за 14 часа. Очакваните борци са поне 100, които ще бъдат разпределени в 5 категории, включително жени. На народните борби в Симеоновград години наред идваше и примата на българската борба Станка Златева. Най-силната българка сега мачка конкуренцията в къщата на Биг Брадър, но пък нейната наследничка ще е налице - сребърната медалистка от последното световно първенство Джанан Манолова. Очертават се още имената на екснационала Димитър Кумчев, настоящата националка Ива Росенова и куп младежи и деца, медалисти от държавни и международни турнири. По стара традиция народните борби се считат за закалка на бъдещите шампиони на тепиха. В името на тази цел борците ще се тръшкат на тревата, дори да вали и въпреки че в града има зала.

Наградният фонд ще е около 4-5 хиляди лева, изясни намеренията на спонсорите организаторът Росен Бонев, треньор на местния клуб „Вълко Костов“. От тази година турнирът ще се казва „6-те великденски ангела“ в чест на трагично загиналите 6-има младежи в кървавата вечер на 23-ти срещу 24-ти април 2011-та година.

Събитието се организира и от местното тракийско дружество „Георги Кондалов“ и се посвещава на 100 години от разорението и избиването на тракийските българи.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини