От х:

Днес в x:

Обществен съвет подхваща качеството на водата

Първият проблем пред учредения днес обществен консултативен съвет е качеството на питейната вода в Симеоновград, Хасково и Димитровград, съобщиха от областната администрация. Новият съвет бе учреден от 30 представители на работодателски организации, граждански структури, НПО и териториални звена на централната власт. Заседание то бе председателствано от и.д. областен управител Кадир Исов, по чиято инициатива се учредява съвета. В новото формирование ще се дискутират теми и проблеми, предложени от членовете му, които след обсъждане ще бъдат представяни на вниманието на съответните компетентни институции.

Друга важна цел, свързана със създаването на съвета, е да бъдат осигурени условия за преки контакти и по-добър диалог между представители на властите и на гражданските структури по обществено значими за жителите на областта въпроси.

Председател на съвета ще бъде областният управител. На днешното заседание бяха избрани единодушно трима заместник-председатели – Станислав Видев, председател на Хасковската камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Зарко Чанков, председател на „Обединен ромски съюз“ и Михаил Василев от Агенция за европейска интеграция.

Като цяло дейността на съвета включва разработване и предлагане на областния управител на идеи за благоустрояването и общото развитие на региона в следните области: икономика и бизнес среда; образование, младежки дейности и спорт; здравеопазване и социални дейности; опазване и грижа за околната среда; развитие на земеделието; опазване и защита на държавната собственост, гражданско общество; обществен ред и сигурност; развитие на културата. По предложение на Емил Георгиев, председател на РС на потребителите, бе включена в правилника и сфера на дейност „защита на потребителите“.

Haskovo.net

 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини