От х:

Днес в x:

Смениха членове от Обществения съвет на Фонда за лечение на деца

Правителството направи промени в състава на обществения съвет към центъра "Фонд за лечение на деца", между които и председателя на Българска педиатрична асоциация и национален консултант по педиатрия проф. Владимир Пилософ.

Целта е да се подобри функционирането на Съвета и да се осигурят условия за ползването на достъпна медицинска помощ за най-малките пациенти, се посочва в съобщението на правителствената пресслужба.

Останалите освободени са Борислав Владимиров, Стелиана Кюркчиева, Ирина Ковачева и Мая Данчева. На тяхно място са определени Огнян Бранков, Румен Кастелов, Анелия Буева – Велковска, Венета Божинова – Чамова и Надежда Цекулова

В съобщението се посочва, че проф. Бранков работи в Клиниката по чернодробна, жлъчна, панкреатична и обща хирургия на МБАЛ "Токуда болница София" ЕАД, където се осъществяват дейности по детска хирургия. Доц. Кастелов е от Клиниката по ортопедия и травматология на Медицинския институт на МВР. Доц. Буева - Велковска е един от малкото специалисти в областта на детските болести и детската нефрология с богата професионална биография у нас. Началник е на Клиниката по нефрология на СБАЛ по детски болести "Д-р Лисичкова" във Варна. Проф. Божинова - Чамова е началник на Клиниката по нервни болести при деца на УМБАЛ по неврология и психиатрия "Св. Наум". Външен експерт е към Център "Фонд за лечение на деца" в последните няколко години. Надежда Цекулова е репортер в БНР с ресор здравеопазване.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини