От х:

Днес в x:

8 °C

Кифлички с мая

Кифлички с мая

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Загрейте леко прясното мляко и разтворете в него разтрошената мая, захарта, брашното, содата и солта. Оставете да втаса 15 минути или докато започне да се надига и да образува бели шупли. Загрейте фурната на 180 градуса. На тънка струйка добавете олиото, като бъркате непрекъснато и отново оставете да втаса за 15 минути.

Пресейте брашното за омесването на тестото. При непрекъснато бъркане започнете да го добавяте към втасалата смес. Щом се сгъсти тестото, го преместете на набрашнен плот и замесете на ръка с останалото брашно.

Трябва да се получи меко и гладко тесто, леко лепнещо. Разделете го на 4 топки, а всяка топка разточете на кора около 5 мм върху набрашнен плот. От всяка кора изрежете като слънчеви лъчи 8 високобедрени триъгълници.

В основата им поставяйте малко натрошено сирене и завийте кифличките. Подреждайте ги в голяма тава, застлана с хартия за печене. Намажете ги обилно с олио и ги изпечете до приятен загар. По желание може да поръсите със сусам, мак. Получават се около 32 кифлички.

Източник: gotvach.bg

Последни новини