От х:

Днес в x:

Президентът: Излиза, че България се срива без Волен

От споровете по вота на недоверие към правителството, останаха само думите на Волен Сидеров: нямаше ме 4 дни и държавата щеше да се срине. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти на военния полигон в Корен. Както е известно, по време на парламентарните дебати, лидерът на Атака посещаваше реномирани ресторанти в Брюксел.
Тези думи трябва да се помнят, намекна Плевнелиев за решаващата роля, която е получила третата парламентарна сила в страната.

В парламента сега цари пълна партизанщина. Вместо дебати - безсмислени процедурни хватки, които не водят до никъде, допълни Плевнелиев.

Според президента България е в плен на много кризи - политическа, парламентарна, икономическа, демографска. Пътят за излизане от тях е елементарен - дългосрочни приоритети и последователни действия. Такива няма. По повод новината, че страната ни ще тегли 360 млн. евро заем от германски банки за рефинансиране на бюджета до края на годината, държавният глава обясни, че за съжаление е бил прав. „Защо германски, а не австрийски, да речем? Още през август при предложената актуализация на бюджета ги попитах, защо ще са тези заеми, откъде ще ги вземем и за какво ще ги похарчим? Вместо отговори ме обвиниха, че започвам война между институциите, след като наложих вето. А това е конституционно право на президента“ завърши Плевнелиев.

Той взе отношение и по въпроса с бежанската вълна. Според него сега е моментът българският народ да покаже своята състрадателност.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини