От х:

Днес в x:

Конско ферари разнообрази бедния италиански автопарк

Строените на старт коли изкуши нашенското ферари/вдясно/ да покаже какво може

Скромно разнообразие на италиански автомобили беляза днешния Драг-рейсинг, част от програмата на Италфеста в Хасково. Обещаните ферарита, ламборджини, мазерати и прочие аристократични марки си спестиха участието за сметка на редовите фиат и алфа ромео. Което превърна скоростната надпревара по „Съединение” в скучновато събитие за всички освен познавачите.

Самотно конско ферари от хасковски тип се опита да разнообрази картинката. Родните „италианци” се връщаха от плодоносна обиколка за дърва и в чест на надпреварата удариха бесен галоп в съседната на пистата лента. Профучаха толкова бързо, че не останаха да чуят аплаузите на малцината развеселени зяпачи. Причината за бързането се разбра след малко - двамата умрели от скука полицаи, охраняващи събитието, подозрително изправиха снаги при вида на каруцата. В този момент обаче „ферарито” превключи на 5-та и изчезна заедно с тайната на произхода на дървесината. Ченгетата пък се отпуснаха. В крайна сметка бяха там за да следят рейсинга.

Макар да нямаше нищо за следене. Перфектната организация на клуб „Алфа България” не бе оставила нищо на случайността. Заради малкото автомобили включили се в състезанието/едва 14/ организаторите се отказаха от двойковото преследване и заложиха на така наречения тайм атак. Вместо да се състезават помежду си, шофьорите се състезаваха с времето. Автомобилите се въртяха по няколко пъти на старт-финалната права, печелеше този с най-бърз тур.

Заради състезанието, булевард „Съединение” до обяд работеше с половин капацитет от КАТ нататък. Трафикът се поемаше от северната лента, която за случая бе двупосочна.

Г.Христов

Старт за едните...
...старт и за другите
По трасето се надпреварваха алфи...
...и фиати
Времето се засичаше с прецизна апаратура
Заради състезанието, трафикът по "Съединение" бе претоварен

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини