От х:

Днес в x:

„Хасково” №1 като профи след 7 години

Нищо не можа да спре "Хасково"/ с бели екипи/, дори и два гола пасив

Футболният „Хасково 2009” стана лидер във втора професионална дивизия на българският футбол след невероятна победа като гост над Раковски с 3:2. Със събраните 3 точки момчетата на Димчо Ненов оглавиха еднолично върха в Б група пред любимия кметски отбор на Калиакра и лютите македонци от Марек, които са и единствените, победили ни през този сезон. Въпреки това ни дишат праха с точка по-малко.

За последно нашият тим помириса първо място в профи лига през ерата на президента Здравко Узунов. Въпреки страховитият си тогава отбор, рулетката на Б група отреди на Хасково само 3 място и пропуснат на сантиметри шанс за А група. Оттогава Хасково изчезна от картата на профи футбола. До тази година.

Новакът започна ударно сезона навъртайки 4 победи от 5 мача, като при това 3 от двубоите бяха като гост. Последният, срещу Раковски, започна кошмарно - 0:1 още от съблекалните. Домакините вкараха при първата си атака в 3-тата минута. В 14-тата Иван Скерлев игра с ръка в пеналта и от дузпа резултата стана 0:2. Във волейбола има правило, че който не бие с 3:0, пада с 2:3. Раковски можеше да ни довърши, но пропусна момента за нокдаун за нашите. Вместо това опитният играещ треньор на Хасково Емил Ангелов Бабангида заработи дузпа и червен картон в края на първата част. Самият той застана зад бялата точка и направи 1:2. През второто полувреме дойде времето на най-сигурния играч на Хасково - капитана Недялко Хубенов. Неуморимият поведе хората си атака, а в 55-тата минута им показа как се прави-2:2. Останалото бе въпрос на време. За „Раковски” то свърши в 73-тата минута с втория гол на Ангелов за 3:2.

Следващото изпитание пред хасковлии е гостуването на Калиакра. Рокаджийският отбор се счита за главен претендент за А група и успех /дори и частичен/ срещу него ще означава, че хасковлии държат в ръцете си билета за А група.

Г.Христов

С двата си гола Емил Ангелов-Бабангида стана герой за нашия отбор
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини