От х:

Днес в x:

Хасковлийчета млатят чужденци без разлика от тегло и възраст

Силвия и Васил с престижните грамоти

5 златни медала спечелиха двама хасковски каратисти на международен турнир по карате който се проведе в курорта Албена в началото на септември На Оупън-а/ OPEN- открито, англ/ участваха 180 каратеки от 20 клуба от България, Испания и Гърция.

Възпитаниците на клуб Вадо-рю - Силвия Вангелова и Васил Ривов, отнесоха конкуренцията във всяка дисциплина, в която участваха. Националката Вангелова, при 16-18 годишните, бе безапелационна в коронната си категория 53 кг в дисциплината кумите. В тази категория Силвия ще защитава честта на България на световното първенство в Гуадалахара, Испания в началото на ноември. Сиси ги разби и на кумите OPEN, където състезателите водят двубой независимо от категориите. Техничарката от Хасково не се посвени да набие и по-тежки и по-големи от нея. Тя се окичи със злато и на демонстрационната дисциплина ката.

Васил Ривов стана първи при 12-13 годишните категория до 45 кг. Момчето дебютира и при по-големите, 14-16 годишните в категория до 52 кг, където също взе златото, въпреки конкуренцията на батковци.

Утре Силвия и Васил заминават с националните отбори за участие в престижния турнир Истанбул Опън, който е поредния голям турнир от веригата К1 на Световната карате федерация.

В Албена местните каратеки участваха и на международен семинар под ръководството на инструктора Фернандо Серано от Испания 6 дан и инструктори от България.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини