От х:

Днес в x:

Оспорват избора на новия управител на ВиК-Димитровград

Адвокат Тодор Ташев е представител на Общината в общото събрание на ВиК-Димитровград

Жалба по повод проведеното на 15 август общо събрание на ВиК-Димитровград е подал в Окръжен съд-Хасково и Агенцията по вписванията представителят на Общината адвокат Тодор Ташев.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net той съобщи, че оспорва като нищожни решенията, взети на общото събрание. Припомняме, че миналия четвъртък водното дружество в Димитровград смени управителя си. Камен Николов замени на поста инж.Тихомир Гочев, който управлява ВиК няколко месеца.

Мотивите, с които се атакува решението са, че събранието е неправилно свикано. Не е ясно също дали новият шеф - Камен Николов има нужния ценз да заеме поста, поясни Ташев.  Образованието, което Николов има нарушава дружествения договор, което е основание да не бъде вписан като управител, смята юристът.

По думите му, ако жалбата бъде удоволетворена от Окръжен съд или от Агенцията по вписванията ще стопират назначаването на Николов като шеф на ВиК -Димитровград.

Ташев не успя да присъства на сбирката на 15 август, защото не бе ясно как да гласува по точките в дневния ред. За тази цел той трябваше да бъде упълномощен от Общински съвет- Димитровград, а заседание до датата на събранието не бе проведено.

Dimitrovgrad.bgvesti.net научи, че предстои жалба да попаде и Община Димитровград, която е собственик на 49% от ВиК-Димитровград. Мотивите са отново неправилно свикано общо събрание и нарушения на дружествения договор по отношение на образованието на сегашния шеф Николов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини