От х:

Днес в x:

ВиК изми фекалния теч, каналът бил претоварен

Работници на ВиК Хасково измиха обилно с вода следите от фекалния теч в коритото на реката, за който Haskovo.net писа по-рано днес. Бликналият смрадлив поток бе усетен преди обед от минувачи, които сигнализираха в общината и във водното дружество. От администрацията съобщиха, че шахтите са на ВиК и те трябва да вземат мерки.

Измиването даде резултат и следобед вонята в центъра награда намаля. Водното дружество обаче така и не разбра причината за фекалния поток. Според шефа на район „Хасково“ във ВиК Иванко Милушев изливането в реката е в резултат на препълнен главен колектор на водопровод за отпадни води. Поради налягането се е получил нещо като взрив и фекалиите са избили през аварийната шахта в реката.

На обвиненията на граждани, работещи в близост, че това се случва редовно, Милушев отговори, че при тях не са постъпвали такива сигнали. Последният подобен „фекален“ случай бил отпреди 2 години, пак на същото място. Причината вероятно е същата - претоварен канал за отпадни води. По думите на Милушев канализацията в тази част на града е строена през 60-те години на миналия век и често „гърми“.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини