От х:

Днес в x:

С ремонт: Разделят покойните от живите пациенти

Ударен ремонт ще освободи много повече място за Съдебната медицина

Ремонт ще раздели местата за мъртвите и живите пациенти на хасковското отделение по Съдебна медицина. То ще бъде преместено на ново място вместо досегашното неугледно петно срещу излъсканата ортопедия и инвазивна кардиология. Новата сграда е срещу източния портал на МБАЛ, използван сега като служебен. Преди мястото е било стол на лечебното заведение, в момента е нищо. Нищо, което се руши с години.

Ремонтът върви с ударни темпове като се къртят стени, сменят дограми и се отварят нови входове. Обширното място всъщност ще приеме както Съдебната медицина така и отделението по патоанатомия и съответната лаборатория. Стратегическата цел е да има различни входове за живите и мъртви посетители. Досега от един вход се изписваха телата на аутопсираните, а същевременно там чакаха и хора, нуждаещи се от освидетелстване за получени травми. Което хасковлии определяха като неудобно, а и неприятно.

В новото място ще има и хладилна камера за съхранение на покойниците, подобно на тази, която има Обредния дом. Наличието и ще позволява покойниците да бъдат съхранявани до завръщането на близките от чужбина например, за да могат всички да ги изпратят в последния им път.

Г.Христов

Новото отделение ще е в бившия стол на болницата
Всички помещения ще бъдат обновени, част от стените-избити
Сменени са вече дограмите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини