От х:

Днес в x:

Генерал от МВР наблюдава 100 борци

Първият двубой бе спечелен от Ива Росенова (с червен екип)

Генерал-майорът от МВР, бивш депутат и председател на тракийското дружество в Пловдив Нонка Матова бе почетният гост на днешните борби в симеоновградското село Калугерово. Близо 100 борци се включиха в състезанието, посветено на 110-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Надпреварата се организира от селското кметство, общината в Сименовград, клуба по борба „Вълко Костов” и Съюза на тракийските дружества.

„Тук съм за да предам поздравите от председателя на Съюза на тракийските дружества и да отбележим една бележита годишнина. Всичко това става с усилията на Росен Бонев (шеф на клуба по борба „Вълко Костов”), който е отличен организатор”, каза Нонка Матова. Тя проследи с интерес двубоите на поляната, които започнаха с изключително силни съперници.

Още третата среща в турнира - между Ивайло Митев от Мусачево и Петър Петров от Раднево в категорията до 90 килограма, прикова вниманието на публиката. И двамата са национали, и двамата показаха завидни умения и воля за победа. Петте минути редовно време изтекоха без победител, но в допълнителните две минути (според регламента) Митев успя да тушира противника си.

Победителят е сред фаворитите на състезанието, заедно с Божидар Бояджиев, в категория над 90 килограма, който според познавачи ще е и крайният голям победител. При жените пък лидер се очертава Ива Росенова, републикански шампион, която победи и в първия за тазгодишните състезания двубой.

Наградите за победителите са парични, осигурени са от спонсори, съобщи организаторът Росен Бонев.

Тодор Кръшков  

Нонка Матова поздравява публиката

Увлечени в схватката, двамата борци се озоваха на масата на журито

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини