От х:

Днес в x:

Хасковският пешеходец поведе Орешарски марш към морето

Орешарски марш преди старта. Снимка: Фейсбук

51-годишният Георги Маринов от Хасково поведе протеста „Орешарски марш” от София към Черноморието, където ще атакуват почивната станция на властта Евксиноград. Четирима ентусиасти тръгнаха миналия ден от столицата, след като депутатите си гласуваха ваканцията и опразниха парламента.

Георги Маринов, който пое на 9 юли от Хасково за София, за да подкрепи протеста срещу правителството, е инвалид със 100 процента нетрудоспособност. Той е бил опериран през август миналата година от тежко онкологично заболяване. Въпреки това бившият начален учител тръгна пеша към София, а след 20-тина дни протест на жълтите павета и към морето, за да сваля кабинета Орешарски.

Тази сутрин репортер на Haskovo.net откри по телефона групата около Вакарел. „Вървим към Пазарджик. Четирима души сме, но имаме уверения, че от Пазарджик и Пловдив към нас ще се присъединят още хора. Едва ли ще са много, защото това продължително ходене не е за всеки”, каза Маринов.

„Като стигнем морето, нашата група ще атакува по суша. Доколкото знам, има други, които ще нападнат властта по море, а и по въздух”, описа предстоящите действия хасковлията.    

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини