От х:

Днес в x:

Пак скандал: Синята зона закопчава гражданин пред дома му

Недялко Тянков бе закопчан пред дома си

Пореден скандал взриви спокойствието на граждани и инкасатори в центъра на Синята зона. Инкасатор тръгнал да слага билетче на паркирал автомобил на ул. „Пирин“ 7, което предизвикало бурния протест на собственика Недялко Тянков. Човекът посочил, че е паркирал на място което не е Зона, а и спира точно пред дома си, както правел това от много години насам. Инкасаторът не намерил думи/или знания/ да обясни в какво е прегрешението и викнал „скобите“. Така старичкият Форд на Недялко се оказа закопчан точно пред дома му.

„Живея тук от десетилетия. Спирам на място което не е зона, като поне още 5 автомобила тук“ посочи ги Недялко. На уличката имаше поне два буса и две леки коли, които бяха спрели непореда си – на тротоара или на кръстовището.

Потърпевшият искаше обяснение - и за избирателните глоби и защо Зоната го глобява, при условие, че не е на нея. Да му отговори се нае лично шефът на ОП "Паркинги и гаражи" Стати Запрянов. Посочи очевидното - колата е паркирала пред гараж. На което му посочиха още по-очевидното, че гаражът не се използва и дори е затапен с бетонни колчето на тротоара. Собственикът знаел, че комшията му паркира там и нямал нищо против.

„Имам наредба. Там ясно е записано, че пред жилищни входове, гаражи и търговски обекти не се паркира. Този го предупреждаваме от една седмица. Да благодари, че не викнахме паяка, защото сега щеше да плаща 37 лв вместо 10“, обясни за пристигналите журналисти Запрянов. На забележката, че гаражът е затапен Запрянов отговори: „Ако са го затапили, то това означава, че му е сменено предназначението. Каквото и да е, няма право да паркира пред него“. По думите му още-всички улици в центъра са Синя зона. Това че няма оразмерени парко места, не ги прави по-малко Зона-просто там не може да се паркира дори и срещу заплащане, допълни общинския шеф, като използва случая да се оплаче, че медии и граждани не го разбирали.  Ката ден обяснявал тия работи и пак било неясно. „Ще свикам една пресконференция да обясни буква по буква всичко за Зоната, че да стане веднъж завинаги ясно“ закани се Запрянов.

Haskovo.net ще се възползва от поканата и призовава гражданите да питат. Въпросите им ще бъдат насочени към шефа на „Паркинги и гаражи“.

Г.Христов

Инкасаторът Наско Ангелов така и не можа да обясни къде е грешката на човека и побърза да се изнесе от пристигналите журналисти
Стати Запрянов обаче не избяга от въпросите. Скобите са правилни, гражданинът е спрял там където не трябва
На улицата имаше и други спрени коли, но не бяха санкционирани
Поводът за скобата, гаража, е затапен с бетонни колчета
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини