От х:

Днес в x:

18 °C

Пак скандал: Синята зона закопчава гражданин пред дома му

Недялко Тянков бе закопчан пред дома си

Пореден скандал взриви спокойствието на граждани и инкасатори в центъра на Синята зона. Инкасатор тръгнал да слага билетче на паркирал автомобил на ул. „Пирин“ 7, което предизвикало бурния протест на собственика Недялко Тянков. Човекът посочил, че е паркирал на място което не е Зона, а и спира точно пред дома си, както правел това от много години насам. Инкасаторът не намерил думи/или знания/ да обясни в какво е прегрешението и викнал „скобите“. Така старичкият Форд на Недялко се оказа закопчан точно пред дома му.

„Живея тук от десетилетия. Спирам на място което не е зона, като поне още 5 автомобила тук“ посочи ги Недялко. На уличката имаше поне два буса и две леки коли, които бяха спрели непореда си – на тротоара или на кръстовището.

Потърпевшият искаше обяснение - и за избирателните глоби и защо Зоната го глобява, при условие, че не е на нея. Да му отговори се нае лично шефът на ОП "Паркинги и гаражи" Стати Запрянов. Посочи очевидното - колата е паркирала пред гараж. На което му посочиха още по-очевидното, че гаражът не се използва и дори е затапен с бетонни колчето на тротоара. Собственикът знаел, че комшията му паркира там и нямал нищо против.

„Имам наредба. Там ясно е записано, че пред жилищни входове, гаражи и търговски обекти не се паркира. Този го предупреждаваме от една седмица. Да благодари, че не викнахме паяка, защото сега щеше да плаща 37 лв вместо 10“, обясни за пристигналите журналисти Запрянов. На забележката, че гаражът е затапен Запрянов отговори: „Ако са го затапили, то това означава, че му е сменено предназначението. Каквото и да е, няма право да паркира пред него“. По думите му още-всички улици в центъра са Синя зона. Това че няма оразмерени парко места, не ги прави по-малко Зона-просто там не може да се паркира дори и срещу заплащане, допълни общинския шеф, като използва случая да се оплаче, че медии и граждани не го разбирали.  Ката ден обяснявал тия работи и пак било неясно. „Ще свикам една пресконференция да обясни буква по буква всичко за Зоната, че да стане веднъж завинаги ясно“ закани се Запрянов.

Haskovo.net ще се възползва от поканата и призовава гражданите да питат. Въпросите им ще бъдат насочени към шефа на „Паркинги и гаражи“.

Г.Христов

Инкасаторът Наско Ангелов така и не можа да обясни къде е грешката на човека и побърза да се изнесе от пристигналите журналисти
Стати Запрянов обаче не избяга от въпросите. Скобите са правилни, гражданинът е спрял там където не трябва
На улицата имаше и други спрени коли, но не бяха санкционирани
Поводът за скобата, гаража, е затапен с бетонни колчета
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
13 юли 2020
Последни новини