От х:

Днес в x:

Таксиметрова шефка става директор на Механото

Милена Михайлова

Шефката на таксиметровата фирма „ЕМ Комфорт“ Милена Михайлова е утвърдена за директор на хасковската гимназия по Механо и електротехника „Стойчо и Кица Марчеви“. Заповедта и влиза в сила от утре, съобщиха от хасковския РИО. Тя заменя на поста временно изпълняващата длъжността Дорина Карадимова, която се връща на позицията си като замдиректор. Карадимова се отказа от началническият пост след серия скандали разтресли школото във връзка с поведението на двама негови учители. Преподавателят по физика Тодор Камов бе обвинен от ученички в секс тормоз, а този по физическо Иван Славов бе закопчан като телефонен измамник. 

Михайлова е външен човек и ще има свой поглед върху положението в гимназията, което не е добро, коментира шефката на РИО Мариела Златева. За последните години училището сви бройката на обучаваните в него ученици повече от два пъти. Що се отнася до проблемите „Камов“ и „Славов“, които в момента са в отпуска, те ще са вече прерогатив на новия директор, обясни Златева. 

Михайлова е бивш преподавател. Тя е учила на физика и математика учениците на СОУ „Желязко Терпешев“ в гр. Любимец. Преподавала е там 7 години.  Пред Haskovo.net г-жа Михайлова обясни избора си като призвание. "Работила съм дълги години в системата, искам да се върна в нея и да реализирам идеите си. Бизнесът си е бизнес, имам управители, които да се грижат за него", допълни още новия директор на Механото. Тя ще бъде временно на поста, до обявяването на нов конкурс. Дата за такъв още не е обявена. 

От утре влиза в сила и друго ново назначение за директор. Това е на Любомир Филипов, който е утвърден на началническия пост в ПГ „Капитан Петко войвода“ град Димитровград. Дългогодишния шеф Златимира Костова си подаде молба за напускане в началото на юли. Филипов е бивш директор на димитровградското ОУ „Алеко Константинов“.

Г.Христов  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини