От х:

Днес в x:

100 декара наркослънчоглед гледат в Марийно

Кметският наместник Анастас Коцев не може да се види от канабиса

Огромна нива със слънчоглед и канабис, край димитровградския квартал Марийно, бе открита от полицията вчера. Униформените са действали по сигнал. Криминалисти и агрономи са огледали насажденията от канабис и са взели проби, които трябва да уточнят дали става дума за див канабис или за култивиран. Ако е второто, става дума за огромна инвестиция. Защото канабис има в изобилие.

Всъщност тревата е много повече от слънчогледа. Високите близо 2 м стръкове изцяло закриваха слънчогледовите пити. Докъдето поглед стигаше, характерното жълто на слънчогледовите полета бе заменено с характерното зелено на канабиса.

„Според мен е див. Кой луд ще тръгне да сее канабис в града“ коментира кметският наместник на кв. Марийно Анастас Коцев. Бившият полицай не отрече че в района имало и такива дето отглеждат канабис в домашни условия, но обикновено става дума за няколко стръка на двора. Такова мащабно „засяване“ било безпрецедентно и по-скоро било алиби за невинност. Пък и по поречието на Марица, дивият канабис бил в изобилие. „От Димитровград до Първомай е така, агрономи са ми го казвали“ допълни Коцев. Думите му бяха косвено потвърдени и от съседните слънчогледови блокове. Въпреки видимо по-добрата си култивация и сред тях се срещаха стръкове Трева. Била по-упорита от троскота.

Според местни жители тази година зеленото блаженство било повече от всеки друг път. Марийновци били свикнали с диворастящите стръкове в градините си, но такова чудо виждали за първи път. Но се заклеха, че никой не го скуби и суши. „Не стаа. Само кашляш от него. Не е кат другия“ направи разликата мургав експерт.

След като се докаже естествения произход на канабисовата плантация, тревата ще бъде изкоренена и унищожена, но без санкции за собственика-земеделска кооперация на Марийно. Вероятно изкореняването ще стане по време на наближаващата жътва на слънчогледа. Избирателното премахване е невъзможно-хилядите стръкове са населили в пълно безредие 100-декаровия земеделски масив.

Г.Христов

Това там трябва да е нива със слънчоглед, но е по-скоро нива с дрога
Тревата е почти двойно по-висока от слънчогледа
Канабисът израснал на масив от 100 декара
Марихуана растеше и на съседните/по-култивирани/ площи
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини