От х:

Днес в x:

Протестиращи пред НС: Бият ни! Полицията: Проверявахме за лични карти

Жюстин Томс. Сн.: communication-academy.eu

Напрежение се създаде пред Народното събрание между полицията и протестиращи.

До него се стигнало, след като полицаите помолили демонстрантите да не блокират пътното платното и да се преместят на тротоара. След като протестиращите отказали, органите на реда поискали личните им документи, при което се стигнало до спречкване.

Според участници в протеста полицията е арестувала и била момче. От МВР съобщиха за Dnes.bg, че мъж е отведен в Пето районно в столицата, тъй като при поискване отказал да даде личната си карта. После дори започнал да буйства и се наложило да бъде отведен.

Участници в протеста обаче твърдят, че човекът е бил зверски бит от ченгетата.

„Намираме се до Александър Невски от страната на ул. "Оборище". Преди малко без никакъв повод едни едри и набити полицаи пребиха зверски едно момче, като му блъскаха главата в паветата“, разказа пред Dnes.bg блогърката и специалист по онлайн комуникация Жюстин Томс, която също е на протеста.

По думите ѝ има поне още един бит и арестуван демонстрант, а протестиращите не са предизвиквали с нищо полицейската агресия. Според Томс сред протестиращите от тази страна на парламента има групички от Пловдив и Благоевград.

Малко след арестите на мястото се е появил и омбудсманът Константин Пенчев.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини