От х:

Днес в x:

Съвет ще следи за децентрализацията на държавното управление

Правителството създаде Съвет по децентрализация на държавното управление като постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, който ще координира изпълнението на Стратегията за децентрализация, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението беше взето на днешното редовно заседание на кабинета.

За председател на новата структура е определен министърът на регионалното развитие. Членове са заместник-министри, областни управители и представители на Националното сдружение на общините в Република България.

Целта на процеса на децентрализация цели постигане на оптимално разпределение на правомощия и ресурси между различните нива на управление за предоставяне на по-качествени услуги на гражданите.

С постановлението се променя и съставът на Съвета за административна реформа. Неговата работа вече ще се ръководи от заместник министър-председателя по икономическото развитие.

Постановлението се приема в изпълнение на Стабилизационните и неотложни мерки за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнес средата и за демократизиране на управлението, приети с Решение на 42-ото Народно събрание.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини