От х:

Днес в x:

МВР ще прави доброволни отряди

МВР ще търси съдействието на обществеността в борбата с организираната престъпност. Ще се засили и полицейското присъствие в малките и отдалечени населени места.

Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев при посещението си във Враца, където се провежда съвещание на областните дирекции от Северозападна България, предаде БТА.

На среща с жителите на вилната зона "Врачански лозя" край града Йовчев обясни, че ще се организират доброволни отряди за самоохрана от хора, които отговарят на условията за работа в МВР. Това могат да са хора на по-голяма възраст - бивши военни, полицейски служители, ловци и други.

Доброволците ще имат съответните правомощия, които ще са по-ограничени от тези на полицията, и връзка с полицейските управления, за да подпомогнат органите на реда, допълни той.

Ще се търси и съдействието на Асоциацията на охранителните фирми, за да се използва и техния потенциал, каза още Йовчев.

За борбата с битовата престъпност ще бъде засилено полицейското присъствие, особено в по-малки и отдалечени населени места, включително вилни зони, каза министърът.

Организацията на работа ще бъде променена така, че полицаите да реагират адекватно при подаване на сигнал за извършване на престъпление.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини