От х:

Днес в x:

Претоварени със слама камиони минават под носа на ДАИ

Натовареният със слама камион минава покрай ДАИ, без да бъде спрян

Претоварен със слама камион минава под носа на инспектори от ДАИ на околовръстното край Хасково, без изобщо да бъде спрян. Инспекторът със жълта жилетка го изпраща с поглед, но не реагира.

„По закон можем да санкционираме само автомобили с тегло над 3.5 тона“, обяснява пред Haskovo.net минути след това инспектор Вихър Василев. Преминалият покрай засадата на ДАИ товарен автомобил видимо има по-малко собствено тегло. Товарът от слама обаче се извисява над него и се килва встрани на завоите точно толкова опасно, както и при тир.

„20 акта за водачи на камиони, натоварени със слама, сме съставили от началото на кампанията в петък“, допълва униформеният служител.

Докато разговаряме, се задава друг камион със сламена „шапка“, този път „от големите“. Инспекторът веднага вдига палката.

Минути по-късно се оказва, че шофьорът вече е декориран с акт от ДАИ в Димитровград. „Не можем да го го глобим два пъти заедно и също нарушение“, вдига рамене рамене инспекторът.

На въпрос на Haskovo.net дали ще го пуснат да продължи пътя си, униформеният отговаря утвърдително. „Нямаме правомощия да го спрем“, обяснява.

Претовареният камион видимо е опасен за движението. Сламата пречи и на огледалата за задно виждане. „Виждаш ли нещо отзад?“, питаме шофьора. „Виждам, чат пат“, жизнерадостно отвръща шофьорът. После дава газ и поема към Кърджали.

„Да, нямаме правомощия да санкционираме автомобили с тегло до 3.5 тона“, потвърждава шефът на ДАИ Хасково Антон Ставрев. Това било в правомощията на КАТ. Също така нямали право и да спират автомобили от движение за нарушението със сламата. „Това не се води „претоварване“, защото сламата е лека. Нарушенията са неспазване на установените габарити, непокриване и неукрепване на товара, опасност от разпиляване, закриване на огледалата на виждане назад“, уточнява шефът на ДАИ Хасково.

Тодор Кръшков

 

Този камион вече е в правомощията на ДАИ. Но се оказва вече глобен
... и след проверката поема към Кърджали. Шофьорът вижда в огледалото за виждане назад "чат пат"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини