От х:

Днес в x:

Механото с най-голям приют за пропуснати кандидати

Обновената база на хасковското Механо е готово да посрещне оставащите кандидат-гимназисти. От 12.10.2012-та, училището разполага с 3 модерни производствени лаборатории

Кандидатите които са били пропуснати от 1-во и 2-ро класиране и тези, които са „пропуснали“ въобще да участват в тях, ще имат нов шанс за достъп до гимназиите в Хасковско. Най-големият приют за тях е в хасковското Механо. Цели 16 са свободните места в специалностите „Компютърна техника и технологии с английски език, „Електродомакинска техника с АЕ и „Компютърни мрежи с АЕ“.

Общо 69 са свободните места в училищата с прием след 7-ми клас. Потенциалните кандидати за тях са над 500. Толкова са издържали двата приемни изпита с оценка различна от 2, но не са селектирани в паралелките.

Най-реномираните хасковски училища, Езиковата и ПМГ, предлагат цифром и словом 1/едно/ свободно място. То е в специалността „Немски с английски език“ в ГПЧЕ „Асен Златаров“. Две са свободните места в другото много предпочитано училище- Гимназията по Дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II”. Те са в специалностите „Мебелно производство“ и „Строителство и архитектура“. В Икономиката се търсят 7 души-1 в „Банково дело с английски език“ и 6 в „Електронна търговия с АЕ“. В Гимназията по туризъм се търсят 4-ма организатори- 1 за „Организация на хотелиерстовто с АЕ“ и 3-ма за „Организация на туризма и свободното време“. В Димитровградската Математическа има цели 9 свободни места -6 в „Математика с АЕ“, 1 в „Информационни технологии с АЕ и 2 в „Георграфия и икономика с АЕ“. 7 места има в ЕГ“Иван Богоров“-1 за Английски език с немски и ИТ и 6 за Немски с английски и ИТ.

Подаване на документи за трето класиране става на 11 и 12 юли от 8.00 ч. до 17.00 ч. във ІІ блок на Обединени ученически общежития-Хасково и ОУ "П. Славейков"-Димитровград.
Ако и след 3-то класиране има свободни места, всяко школо си прави собствено „допълване“ на местата като обявява прием по места. Естествено кандидатите трябва също да са издържали и двата приемни изпита.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини