От х:

Днес в x:

Искат доживотна присъда за убийството край Крум

Доживотна присъда за 22-годишния Станимир Колев от Димитровград поиска днес прокурорът Георги Гешев. Младежът е обвинен в убийство по расистки подбуди на 66-годишния Георги Минков през февруари миналата година край село Крум.

Убийството е било извършено на 22 февруари, но трупът е открит няколко дни по-късно от помпиер край Марица. Първоначално Станимир Колев призна, че е убил възрастния мъж, като дори обясни, че го заклал, защото му приличал на циганин. Младежът излязъл от дома си във фаталната сутрин с идеята ако срещне циганин, да го заколи.

По-късно обаче, още на първото съдебно заседание по делото Станимир се отметна от показанията си, обяви, че нищо в признанията му не е вярно и се отказа от адвоката си. Поиска и друг защитник.

На последното съдебно заседание днес Станимир отново се отрече от самопризнанията си. Настоя, че не е извършвал никакво убийство и поиска да бъде обявен за невинен.

Прокурорът обаче заяви, че вината му е доказана недвусмислено и поиска доживотна присъда. Решението на петорния съдебен състав ще бъде обявено след 16.30 часа.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини