От х:

Днес в x:

Младите театрали от Хасково с първа награда от крайморски конкурс

снимки:личен архив

Първа награда за спектакъла „Домът на Бернарда Алба” от Лорка взеха младите театрали от Малък младежки театър зад пазара от Хасково на

Национален театрален фестивал на приказката „Приказка за теб” – Варна 2013.

Арт театър към Татаралната школа при Младежкия център-Хасково, с ръководител Румяна Георгиева, взе и третата награда на феста. Формацията спечели приза за спектакъла „Топлината през ноември”.

Индивидуални награди за актьорско майсторство журито с председател проф. Росица Йорданова, присъди на младите актьори – Велека Георгиева за ролята на Бернарда Алба от едноименната пиеса, Димана Щерева за ролята на Понсиа в същата пиеса и Сева Петрова за ролята на Мартирио от класическата пиеса на Лорка. Приз за актьорско майсторство получиха и Атанас Марков за ролята на дядо Йосиф в „Районна болница” на Театър Буратино, Луиза Китар за ролята на Елена от „Топлината през ноември” на Театър АРТ и Калина Вълчева за ролята на Златинка в „Добрата магьосница” на театър Пинокио.

Тетаралната школа от Хасково участва за 13-ти път на фестивала във Варна. В знаковото му издание хасковлии се представиха с общо пет постановки.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини