От х:

Днес в x:

Пробация за 18-годишен моторист, причинил смъртта на набор

Фаталното място, където 17-годишен младеж намери смъртта си

На едногодишна пробация бе осъден 18-годишният Генко Георгиев от Хасково, който катастрофира със „Сузуки“ през август миналата година на кръговото на Кърджалийска. При инцидента почина негов набор – Младен, който се е возел на задната седалка.

Двете момчета не са се познавали. Запознали се минути преди фаталния удар в бетонния пръстен на кръговото, при който Младен е загинал на място, а Генко Георгиев е приет с множество травми в хасковската болница.

Момчетата били от различни компании, които имали обичай да се събират в кафето на „Авеню“. Във фаталната вечер на 6 август миналата година Генко се прибрал и оставил своя мотор вкъщи. После се качил на мотоциклета „Сузуки“ на Младен, за да се повозят из града. Генко е управлявал мотора, а Младен седнал зад него. Направили няколко кръгчета по улиците и вече възнамерявали да се връщат към „Авеню“, където ги чакала компанията, когато станала катастрофата.

По обясненията на Генко изпреварвали автобус непосредствено преди кръговото на излизане от Хасково. Точно там обаче се блъснали в бордюра на разделителната ивица, прелетели над нея и се ударили в бетона на самото кръгово.

Магистратите приемат, че деянието е извършено по непредпазливост. Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини