От х:

Днес в x:

Минерални Бани обявиха Атаман за областен, той - несигурен

Атаман още чака веста

Официалният сайт на община Минерални Бани обяви за сигурно назначението на Мехмед Атаман за областен управител на Хасково. Решението било взето късно снощи и предстояло всеки момент да бъде оповестено официално. Според информацията, един от заместниците на Атаман ще бъде председателят на общ. Минерални бани Мехмед Лятиф. Назначението ще доведе и до рокади сред депутатите от хасковския многомандатен район. Досега депутат от ДПС ставаше вторият в листата им Мехмед Атаман, след като лидерът Лютви Местан влезе от Кърджали. Ако Атаман стане губернатор, в 42-рото НС отива председателят на общинския съвет на Стамболово Себахтин Халил. Реакцията на спряганите имена обаче бе повече от противоречива.

Община Минерални бани се оглавява от дългогодишният съратник и съпартиец на Атаман и фактор в ДПС Мюмюн Искендер. Той обаче обяви пред журналисти, че в болнични и не е одобрявал за публикуване подобна новина. Искендер не знаел кой ще е новия областен, нито дали шефът на местния парламент ще стане замобластен. Също в неведение бе и кметът на Стамболово Маджид Мандаджъ. Не знаел дали ще си избира нов председател на Обс. Самият себахтин Халил потвърди, че от седмица е на 90 % в парламента, ама още не са го зарадвали. Напрежението му идвало в повече. До края на деня щял да знае дали става депутат.

Самият Мехмед Атаман призна че е номинацията на ДПС за областен на Хасково, обаче все още вървели преговори чия е квотата за поста-на БСП или ДПС. В Минерални бани ако знаят, аз не знам. Все още. С този уклончив отговор областният лидер на ДПС отложи окончателната информация за...понеделник.

20 минути след като журналистите потърсиха мнението на засегнатите страни, новината бе свалена от сайта на община Минерални Бани.

Г.Христов

Така изглеждаше сайта на общ. Минерални Бани преди спешната редакция
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини