От х:

Днес в x:

Приятели на загиналия хасковски абитуриент: Да си спомним Антон

Антон Колев

Приятели и съотборници на загиналия трагично преди година абитуриент на ПМГ Хасково Антон Колев организират в негова част открит турнир по силов трибой в дисциплината Лег. Той ще се проведе на басейн „Лебеда“ от 17 часа на 16 юни. Точно на тази дата преди година Антон загина смазан в катастрофирал джип на бул. Илинден. Трагедията, която потресе цяло Хасково вкара в болницата още трима ученици. Впоследствие се оказа, че причината за поредния кървав епизод от войната по пътищата е обичайна - висока скорост и алкохол. 

За следващите 12 месеца на пътя загина още сума народ и Антон, заедно с другите жертви, се превърна от трагедия просто в статистика. За да припомнят, че зад цифрите стоят човешки съдби, съотборниците на момчето от софийския клуб PVL организират турнира на Лебеда. В него могат да участват както професионалисти, така и аматьори. За победителя е осигурена награда от 300 лв, за втория - 200 лв, а за третия - 100 лв. Входът е свободен, мероприятието не цели да събира средства. Идеята е простичка - да си спомним Антон, каза организаторът от фитнес клуб „Аякс“ Хасково Ангел Киров. 

Именно в този клуб Антон бил открит като състезател. За кратката си двугодишна кариера в спорта момчето има завоюван сребърен медал от държавно първенство. 

На събитието са поканени съученици, близки и приятели, както и всички, които смятат, че тези трагедии трябва да се помнят. За да не се повтарят никога повече.

R.I.P

Г. Христов

Момчето има спечелен сребърен медал
Ангел Киров е организатор на инициативата
Състезанието от дисциплината "лег" ще се проведе на открито
Колата в която Антон се отправил на последно пътешествие
Маздата не успяла да вземе завоя на "Васил Левски" и "Илинден"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини