От х:

Днес в x:

468 принтера на ползу роду от Орешарски при Нанев

Министър-председателят Пламен Орешарски разписа заповед, с която предостави безвъзмездно на областните управители използваните копирни устройства по време на последните парламентарни избори, съобщиха от прессслужбата на МС.

За осигуряването на работата на СИК в страната и в чужбина бяха доставени общо 12 300 копирни устройства.  350 от тях са получени от Министерството на външните работи за гласуването в чужбина. В администрацията на Министерския съвет остава резерв от 40 устройства, а 11 910 единици техника е предоставената на губернаторите.

С оглед на предназначението им – техническо осигуряване на работата на секционните избирателни комисии при произвеждането на избори за органи на държавната власт и на местното самоуправление, предстои правото на собственост върху тях де бъде прехвърлено на общините по реда на Закона за държавната собственост и правилника за прилагането му, уточниха от МС.

На територията на Хасковско област има 11 общини с общо 468 секции. Съответно толкова са и копирните устройства, които ще бъдат разпределени за пограничния регион, на която в момента обласетн управител е Николай Нанев.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини