От х:

Днес в x:

7 училища с опасни дворове и спортни площадки

Полуразрушената спортна площадка на "Каравелов" може да ви контузи още по стъпалата

7 училища в Хасковско са с необезопасени дворове и спортни площадки, дни преди началото на лятната ваканция. По традиция тогава се осъществяват проектите на Министерството на спорта за „Спорт в свободното време“, но и без проект децата масово налазват площадките. На някои от тях дебнат откровени опасности, е констатирала проверка на Министерството на образованието. 

В ОУ „Любен Каравелов“ Хасково имат проблем със стари ел стълбове, чиито осветителни тела не работят от години. Минимум половин дузина масивни бетонни стълба са наклонени в различна степен над буренясалата детска площадка от западния край на школото. Преди две години един от тях надвиснал опасно и се наложило директорката Сашка Бакшишева да пише докладна да кмета за да се вземат мерки. От общината дошли и премахнали опасния стълб, но тази процедура очевидно ще се повтаря още и още, коментираха от „Любен Каравелов“. Малкото утешение е, че обикновено децата не играят там. Макар че няма какво да ги спре, защото липсват огради от северния и западния край на училището. С това е свързано и второто оплакване на „Любен Каравелов“– да се поставят огради и училището да загуби характера си на разграден двор. За подобни мащабни мероприятия обаче няма пари. „Трябва да спра цялата си дейност в следващите 3 години за да мога да поставя ограда“ каза Сашка Бакшишева. Надеждата е общината да помогне на общинските училища. 

Специално в Хасковско с проблеми са три школа. Освен бившата Руска гимназия, училището в село Узунджово се оплаква от голяма дупка в двора. Най-сериозен изглежда проблемът в Динево. От тамошното ОУ се опасяват от срутване на подпорната стена и искат нейното укрепване. 

Две димитровградски училища са с проблемни детски площадки. В ОУ „Пенчо Славейков“ и СОУ „Васил Левски“ се опасяват че корозиралите баскетболни кошове могат да предизвикат беля. В Ивайловград пък са констатирани опасни спортни съоръжения за волейбол, а в Свиленград където има изгнили метални врати за хандбал.

Г.Христов

Няколко бетонни стълбачакат да рухнат в двора
Един почти успял, но от общината се намесили и свалили/на земята/
Училището няма ограда от север и запад и на практика е разграден двор
Оградата от запад
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини