От х:

Днес в x:

Червено Хасково скочи в защита на Гриша Ганчев

Червено Хасково скочи в защита на любимия клуб

Една от най-големите фракции от привърженици на ЦСКА в България, фен-клуб „Екзекуторите“-Хасково, днес засвидетелства публичната си подкрепа за очертаващата се революция в славния червен клуб. Най-верните фенове разпънаха транспарант 2 на 3 метра на входа на Хасково откъм Е-80, където недвусмислено заявиха „ЦСКА и Гриша Ганчев-заедно напред“. Акцията бе в отговор на провокациите от страна на мнимите фенове на ЦСКА и такива на омразния син клуб „Батков и сие“, които забълваха змии и гущери само при вестта че Ганчев ще влезе в управата на червените, а впоследствие и ще придобие собствеността от тях. 

Най-големият благодетел на българския спорт в последните десетилетия е заклет цесекар и отдавна желаещ да помогне на червения клуб. След като мераците му бяха отрязани през 90-те години, Ганчев изгради проекта Литекс, който освен че донесе 4 шампионски титли и 4 купи на България, превърна иначе скромния ловешки отбор в определящ фактор в родния футбол. През последните години значителна част от българският национален отбор е формиран от бивши и настоящи играчи на оранжевите. Въпреки очевидната успешност на проекта, Ганчев е готов да върне Ловеч в Б-група а ЦСКА да наследи безупречната финансова стабилност и международна легитимност на Литекс. Това може да стане със сливане на двата клуба, а резултатът от това обединение ще се казва еднолично ЦСКА. Алтернативата е изпадане на ЦСКА в окръжните групи поради проблеми с дългове, лиценз, неплатени заплати и серия съдебни дела. 

Идването на Гриша Ганчев, което ще сложи край на ерата „Титан“ трябва да е подкрепено от всички, които милеят за българският футбол, неотменима част от успехите на който е ЦСКА се казва в изявление на привържениците. 

Вариантът бившия борец и настоящ меценат на спорта да поеме ЦСКА изкристализираха преди няколко дни и набързо разделиха България наполовина. Мнозина обвиняват Ганчев че иска да заличи миналото и успехите на ЦСКА, понеже новото творение ще е различно от историческата емблема на четирите букви. Повечето от агитката обаче, споделила спортната и финансова агония през последните години, са върло „за“ идването на Ганчев в унисон със завръщането на „Армията“ легендата Христо Стоичков, като старши треньор. Хасковлии се заричат, че утре ще са на „Армията“ за да подкрепят първата му тренировка като наставник на „армейците“. 

Хасковският фен-клуб е един от най-силните и организирани в България, като по численост, влияние и страст отстъпва може би само на софийските и пловдивски фен-клубове. „Червените“ от Хасково са готови дори на протестни мерки, ако котерийни борби и външни вмешателства провалят спасителната според тях алтернатива за любимия им клуб.

Г.Христов

Хасковската агитка е вярна и ... красива
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини