От х:

Днес в x:

"Лудогорец" срази ЦСКА с гол в продължението на мач със скандален край

Лудогорец" победи ЦСКА с 1:0 в голямото дербито от 20-ия кръг на Първа лига. Шампионите постигнаха много важен успех като гост в София, като единственият гол вкара Спас Делев в добавеното време на срещата.

С победата си "Лудогорец" се изравнява по точки с ЦСКА (по 42 т.) и измества червените от второто място, на три зад лидера "Черно море".

Мачът беше белязан от скандален завършек, тъй като след гола на Спас Делев, фенове на ЦСКА стигнаха почти до терена и атакуваха, радващите се играчи на шампионите. В суматохата пък беше ударен треньорът на вратарите на тима от Разград Здравко Здравков.

"Лудогорец" имаше по-добрите положения, макар и да не игра най-добрия си футбол. ЦСКА пък нямаше нито един точен удар за 90 минути.

Двубоят беше последен на стадион "Българска армия" в настоящия му вид. Преди срещата от ЦСКА обявиха, че през пролетта няма да играят на този стадион, като ще започне дългоочакваната реконструкция. Тя е на стойност 90 млн. лева и трябва да завърши в срок между 18 месеца и две години.

Единствено зарядът около мача и настроението на трибуните беше по-приповдигнато. Феновете на червените изпълниха трибуните на "Българска армия", като се бяха постарали с хореография, както и пиротехника.

Това пък доведе и до няколко спирания на играта.

На трибуните на стадиона беше и Христо Стоичков, който е един от собствениците на червените.

На терена имаше повече битка, но не и голови положения. Домакините от ЦСКА започнаха малко по-активно и опитаха да притиснат шампионите. За сметка на това "Лудогроец" действаше прибрано и разчиташе на контраатаки.

Най-добрата възможност за червените се откри след удар на Тобиас Хайнц, който пък можеше да бъде засечен в мрежата след шпагат на Марселино Кареасо. Колумбиецът обаче не успя да стигне до топката.

Все пак преди почивката единственият точен удар беше именно за "Лудогорец". Бърнард Текпетей стреля, но вратарят Густаво Бусато се намеси и изби.

Към края на първата част имаше и повече нерви, като съдията Драгомир Драганов набързо показа три жълти картона след зачестяване на нарушенията и разправиите около тях.

След почивката ситуацията не се промени драстично - нито един от отборите не искаше да рискува и да остави празни пространства в полето си. Положенията липсваха, а вместо това имаше повече битка. Единствено мощен удар на Якуб Пьотровски наложи Бусато отново да се намесва. За сметка на това ЦСКА не създаде почти нищо в атака.

Два пъти играта беше спирана продължително - първо заради димки, а след това и заради запалване на факли.

Назначеното продължение от 12 минути също беше спирано и така втората част се игра над един час.

Именно в дългото продължение "Лудогорец" успя да стигне до гол след груби грешки в защитата на шампионите. Резервите Рик Джонатан и Делев комбинираха, като българският национал успя да реализира.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини