От х:

Днес в x:

Мнимо ченге мами баби в Димитровград

Измамник, представящ се за полицай, е извършил поне 3 телефонни измами в рамките на 24 часа в Димитровград. Мнимото ченге „избомбило“ 89-годишен старец и 78-годишна жена съответно с 800 и 700 лв.

Схемата вероятно е същата, която измамникът пробвал и на третата си жертва. Вчера в 18 часа на тел.112 в РУП-Димитровград е получен сигнал от 65-годишна димитровградчанка.

Жената съобщила, че е получила телефонно обаждане от мъж, който й съобщил, че дъщеря й е извършила ПТП с последвала смърт на дете. За целта трябвало да се платят 500 лева на полицай, който щял да дойде да вземе парите от дома й.

От многобройните полицейски предупреждения за проверка при подобни ситуации, жената разбрала, че се опитват да я измамят. Тя позвънила в полицейското управление и в посочения час, пред дома й на улица „Я.Сандански” в кв. Черноконево полицаите задържали 31-годишен бургазлия с инициали Т.П. 

При извършения личен обиск на Т.П. са открити 1500 лева, иззети с протокол. Бургазлията е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини