От х:

Днес в x:

Разкриха депо за крадени джипове в Захарна фабрика

Склад в Захарна фабрика се оказа Депо за крадени автомобили

Депо за крадени автомобили бе разкрито в Хасково от служители на ОД на МВР и Главна дирекция „Национална полиция“. Вчера около 18 часа криминалистите са атакували склад в двора на бившата Захарна фабрика. В него са били открити три джипа „Ленд Роувър“ които били откраднати през април и май в София. Автомобилите са били обявени за издирване. Откриването им станало с помощта на GPS сигнал излъчван от едната кола. Два от откритите автомобили са били лизингови, а третият-собственост на частно лице.

След отварянето на гаража се установило, че колите са със свалени регистрационни табели. В едната от тях са били открити табели с дипломатически номера, но се предполага, че те не са автентични.

По първоначални данни, складът е нает от 43-годишен хасковлия с инициали Б.Г. Работещи в зоната на захарната фабрика заявиха, че чули да го наричат„Боби“, но не знаеха дали прякорът има връзка с истинското име. Повечето въобще не били виждали наемателя, въпреки че той държи и друг склад в района- за авточасти. Никой не е виждал гаражите отворени през светлата част на деня.

По данни на полицията, наемателят е бил криминално проявено лице-регистриран за изнасилване, нанасяне на средна телесна повреда и шофиране в нетрезво състояние.

Полицията е иззела автомобилите, които са откарани в тилова база. Тепърва се установява, дали откритите във втория склад автомобилни двигатели и авточасти са обект на кражба.

Г. Христов

Ленд роувърите са били откраднати в София. сн. МВР

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини