От х:

Днес в x:

Шени Делчева: Повече от два мандата на този пост превръщат кмета във феодал

Да се промени закона, така че кметовете да управляват не повече от два мандата, зад тази кауза застава Шени Делчева, водач в листата на ЕНП за Хасковски многомандатен избирателен район. Това ще даде възможност местната администрация и Общинския съвет да заработят според законите на Република България, а не по правилата на местния феодал и неговите „приятелски кръгове“.

„Да се действа в съзвучие със закона бързо и последователно тук в този град е невъзможно. Всички, които са чакали разрешение от Общината, са се сблъсквали с огромния проблем“. Активната си гражданска позиция г-жа Делчева доказва непрекъснато през последните години. Това се налага, защото Еском - компанията, на която тя е един от основателите и съсобственик, получава непрекъснато откази от административно обслужване от страна на администрациите. Дори спечелените в съда дела не могат да променят ситуацията. „Оказа се, че доста хора са в подобно положение. Те идваха при нас, някои дори със страх да не стане по-зле, други с надежда, че ще успеем и това ни даде смелост. Нашата смелост е смелостта на гражданите срещу доживотните управници на общините“, каза г-жа Делчева. „Излиза, че няма закон, който да накара който и да е кмет да изпълни задълженията си, нито начин той да бъде отстранен. Ние искаме да променим това. Искаме справедливост.“

Отделният човек, гражданинът е поставен в крайно неравностойно положение спрямо местната администрация. Дори бизнесът, който би трябвало да си партнира с общината, е на колене, когато трябва да получи административните им услуги. За да бъдат добре хората, фирмите трябва да произвеждат, трябва да бъдат успешни. Вместо административно обслужване те обаче получават администраривни спънки, или направо мълчалив отказ. Искаме с промяна в закона да бъде спряно неограниченото властване на кмет и общински съветници, на всички изборни длъжности в местната власт. Два мандата стигат! Иначе разделението на „приятелски кръгове“ и неудобни за „приятелските кръгове“ няма да спре, е категоричната позиция на Шени Делчева.

ЕНП е център дясна партия, която няма парашутисти в листите си и не разчита на партийно членство на кандидатите, а на лидерските им качества. Не обещания, а конкретни мерки са залегнали в кампанията. Първият закон, който ЕНП ще внесе в НС, е Законът за фалита на физическите лица - един човек трябва да има перспектива за себе си и децата си, дори когато е изпаднал в затруднение, да не губи покрива над главата си. На второ място е здравеопазването - за да гарантираме качеството на живот, наред с пенсионната и социалната политика. Така представи накратко приоритетите на ЕНП водачът на листата в Хасково Шени Делчева. Най-важното е да възродим икономиката, това е начинът да преборим бедността. Само така ще възстановим достойнството на всеки един българин и това е най-голямата ни кауза.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини