От х:

Днес в x:

ПИМ удвоиха дарението си за хасковската болница

Д-р Желязкова от Неонатологията приема дарението

Хасковската фирма ПИМ самостоятелно реши да удвои планираното дарение за хасковската болница и вместо обявените 600 лв, днес дариха апарат за 1200 лв на отделението за недоносени деца. На разположение на неонатологията вече е чисто нова инфузионна помпа, регулираща вливането на лекарства в телцата на малките пациенти. Уредът е от същото ключово значение за живота на новородените, както и новия апарат за обдишване, който предстои да бъде закупен по националната кампания „Избери за да помогнеш“. По нея хасковската МБАЛ получи 36 677 лв. На 14-ти март чекът бе връчен на завеждащият местната неонатологията д-р Надя Вачева, на церемония в София. Новата инфузионна помпа обаче изпревари националното дарение. 

Още в края на кампанията от ръководството на МБАЛ обявиха, че към благородната инициатива се включила и хасковската фирма ПИМ, чийто служители събрали на благотворително мероприятие 600 лв. 

Новината предизвика сериозен отзив във форумите на Haskovo.net. Неизвестни „коментатори“ оспориха произходът на средствата в дарителската кампания и се усъмниха в участието на хасковската фирма. Намекнато бе, че афишираната сума още не е преведена по сметките на болницата. От ПИМ отговориха подобаващо на съмненията. Ръководството удвоило събраната от служителите си сума и след консултация с лекарите, закупили следващото най-необходимо нещо за бъдещето на нашите деца.

От днес то е вече малко по-обезпечено.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини