От х:

Днес в x:

Екопрогрес* източи басейна на „България“, надяват се за последно

Здраво копане по бул. "България"

Разкопаване с цел веднъж завинаги да се реши проблема с огромния гьол в който се превръща бул. "България" в пресечката и с бул. "Васил Левски", предприе днес общинската "Екопрогрес". Целта е да се отпуши канализацията, по която се отича дъждовната вода. Отводнителната шахта изглеждаше наред, но всеки дъжд доказваше, че не изпълнява функцията си. Днес се разбра защо. 

Целият диаметър на бетонната тръба Фи 300 бе затлачен с кал и нечистотии. До това се стигнало след ремонт преди години, в който по думите на настоящия екип, ремонтиращите са „си оставили ръцете“. Бил направен байпас на тръбата, който обаче бил с много по-малък диаметър. Съответно мръсотията е започнала да се натрупва, докато затлачила байпаса. А впоследствие и основната тръба по цялото и протежение. 

Резултатът бе че след по по-проливните дъждове, в тази част на „България“ се събираше повече вода отколкото в течащата в съседство хасковска река. 

"Екопрогрес" днес изпревариха събитията и започнаха работа преди обещаният дъжд. Не се знае доколко са приключили със всичко, но се заканиха, че този път ремонта ще е „за последно“. Бъдещите бури ще проверят обещанието им.

*Haskovo.net се извинява за неволната грешка допусната в материала. При отразяване на новината погрешно приписахме заслугата за навременният ремонт на държавното ВиК, вместо на "Екопрогрес", които в действителност извършваха манипулацията. В стремежа по-бързо да се отстраним от и без това затрудненото за преминаване пътно платно, решихме да не досаждаме с въпроси и...стигнахме до погрешно заключение. А именно, че ремонта е дело на "водните" тъй като става въпрос за канализация, което е в техните прерогативи. Без обаче да отчетем факта, че се ремонтира "дъждовна" шахта, чиято поддръжка е вменена на общината. Haskovo.net благодари на общинското дружество за предвидливата им инициатива, а разсеяният репортер обещава да купи дреха на преименуваните майстори.

Г.Христов

Байпасът, който задълбочил проблема
Движението бе временно затруднено
При всеки по-силен дъжд този участък изглеждаше така
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Al
    Alo Alo
    3 -1
    11:58, 13 мар 2013
    Не е ВиК, а е Общината и Екопрогрес!
Последни новини