От х:

Днес в x:

Благодетели се включиха в кампанията за ремонта на аязмото край Тракиец

Благодетели откликнаха на призива на отец Никола за набиране на средства за ремонт на параклиса над чудотворния извор край с. Тракиец.

Покривът на сградата на параклиса „ Св. Анна“ протече сериозно през последните месеци. От спешен ремонт се нуждаят и стаите за преспиване в зданието в съседство на храма.

 За набирането на необходимите около 10 000 лв. за реновирането, отец Никола направи събитие във Фейсбук "Зов за помощ". Освен това е открита и набирателната сметка в ОББ в български лева: BG 49 UBBS 8002 1092 2564 30 .

От дарения през последните 10 дни, откакто тече кампанията, е събрана сума от 450 лв, отчете отец Никола. Парите са дадени от 7 души и една организация. „ Благодарен съм на хората ,че толкова бързо се организираха и откликнаха за призива ни.“, каза отец Никола. „Имаш ли вяра, стават чудеса!", каза за haskovo.net преди 10 дни и 82-годишната  Кера Ванчева, която от години държи ключа и се грижи за параклиса над чудотворния извор.

 Параклисът „Св. Анна“ е построен през далечната 1851 година. Водата в кладенеца под него е прочута с чудотворните си качества. Има много истории как слепи проглеждат, измият ли си очите с нея и неми проговарят пият ли от нея. На мястото идват и бездетни жени. Молят се на иконата Св. Стилиян за плодовитост.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини