От х:

Днес в x:

Два протеста днес в Хасково: в 11 часа на площада, в 18 ч. по домовете

Два протеста срещу монополите и безобразните сметки за ток зреят днес в Хасково. И двата се организират в социалните мрежи. Във Фейсбук и във форумите в нета кипят призиви за протест от 11 часа на площада в областния град. Става ясно, че такива се организират и в други градове.

Друг отпор срещу монополите е инициативата „Един час без ток” (Да им дръпнем шалтера), която също се разпространява в мрежата. Автор на идеята е Петър Скакалов, който се подвизава в социалната мрежа под името „Най-бедния човек във Фейсбук”. Атанас Ленков от Хасково е сред разпространителите на призива в съциалната мрежа. Страницата във Фейсбук има и лого, дело на Венелин Молнар.

Ето и самия призив:

"На 17.02.2013, ако нямате неотложно гледане на сериал, новини, или задължително готвене и пране, изключете тока си за един час. Помолете и всичките си приятели, заплашете всичките си врагове. Един приятел каза, че е удобно от 18:00 до 19:00 часа. На мен — също! Така че, това е времето. Целта е простичка — да не купуваме един час скъп ток. Мисля, че това ще внесе семпъл икономически щрих към снежните топки, яйцата, доматите и блокадите на пътища. Монополът го боли най-много в джоба", пише Скакалов.

„Най-бедният човек във Фейсбук” не претендира за авторство, а гони за цел разпространение на идеята, както и останалите членове на социалната група.

До тази сутрин над 2 480 души са заявили, че се присъединяват към този протест. До 20 часа снощи те бяха 2 180. Разбира се, не е ясно колко от тях са от Хасково. Но това ще може да се види довечера.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини